לא תאמינו מה עשתה רשות ניירות הערך למענכם  (אוקטובר 29, 2018)

אין כנראה אזרח בישראל שלא נתקל במודעות בסגנון:

השקעה בטוחה עם תשואה של 15% עד 20%

אל תתנו לכסף לישון בעו"ש, השקעות בטוחות בפיקוח עו"ד עם תשואות גבוהות

הבטחות מפתות להתעשרות מהירה ופרסום השקעות עם תשואות גבוהות היו כאן מאז ומעולם. אך נראה שהריבית הנמוכה והתשואות הנמוכות שנרשמו בהשקעות הסולידיות מזה שנים, הביאו גורמים רבים להציע השקעות חלופיות תוך הבטחות מוגזמות והתעלמות מרמות הסיכון.

הכוונה לא רק לאתרים שמטרתם לרמות משקיעים, אלא גם להצגת השקעות שקיימות במציאות תוך הצגת רמות סיכון הנמוכות מאלה הקיימות בהן בפועל.

באופן זה מצליחים אתרים אלה למשוך משקיעים רבים המבקשים ל"ברוח" מהתשואות הנמוכות.  משקיעים אלה בוחרים, להשקיע במיזמים שונים שרמת הסיכון שלהן גבוהה למרות שהוצגו כהשקעות בטוחות. בפרסומים כאלה יופיעו משפטים כמו "בפיקוח עורך דין" או "בפיקוח משרד רואה חשבון", דבר שגם אם הוא נכון, אינו אומר כלום על הסיכון האמיתי של ההשקעות.

גם כאשר מנפיקים אגרות חוב בדירוג נמוך, ילוו את ההנפקה עורכי דין ורואי חשבון ויפקחו על התהליך. עם זאת, עצם הליווי אינו משנה את רמת הסיכון הגלומה בהשקעה.

לרוב, נראה רגולטורים בישראל פועלים בשיטות הסטנדרטיות, כגון:

  • פרסומים באמצעי התקשורת שיקראו לאנשים להיות זהירים.
  • הכנסת תחומים נוספים לפיקוח ורגולציה.
  • ביקורות אצל בעלי רשיון כמו יועצי השקעות ומנהלי תיקים.

אבל כאן הפתיעו עם פתרון ייחודי ומחוץ לקופסה, הרשות בנתה אתר הדומה לאתרים עם ההבטחות המוגזמות.

אם השתכנעתם והשארתם פרטים על מנת שיצרו איתכם קשר, יקפוץ לכם דף עם תמרור עצור גדול והכיתוב "כמעט נפלתם לתרמית"

האתר מספק לגולש שביקש ליצור קשר, כמה סימנים מחשידים שיש לשים אליהם לב ומציין את הסיכונים שבהשקעות בגופים לא מפוקחים. האתר בינתיים ירד מהרשת.

אנחנו מעריכים מאוד את המאמץ שהשקיעה הרשות לניירות ערך ואת הדרך מקורית בה הראתה איך להתמודד עם פרסום השקעות שאינן בטוחות למרות ההבטחות.

ניתן לקרוא עוד על הנושא בכתבה רשות ניירות ערך מציגה: כך "הפלנו בפח" משקיעים פזיזים של Ynet.

ובפעם הבאה שאתם נתקלים בהבטחה לתשואה גבוהה ומובטחת, בין אם היא מודגשת בצבעים זוהרים או שהיא מלווה בתמונות מרשימות תהיו זהירים. בדקו היטב ותעשו שימוש ביועצי השקעות, או בעלי רישיון מפוקחים אחרים הרלוונטים לנושא.

ממליצים לחשוד בהבטחות שנראות טובות מדי, לשאול הרבה שאלות ולדרוש תשובות בכתב, לבקש לקבל פירוט על השעבודים שינתנו על שמכם או אישורים רלבנטים. כדי שהשקעה תהיה באמת בטוחה עליה לענות על פרמטרים רבים ולעמוד בתנאים מסוימים. אפשר לקרוא את ההגדרה שלנו להשקעה סולידית.

לפרטים נוספים מלאו את הטופס

    הרשמה ניוזלטר

    דילוג לתוכן