מציעים לך לעבור לקופת גמל אחרת? עצור שניה

פורסם בגל גפן – בקעת אונו ב-22 לאפריל 2010

כולנו רוצים להגיע לגיל הפרישה עם אמצעי מחיה מספקים ועולם הפנסיה מספק לנו פתרונות לצורך כך.

לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה משפחה בישראל ב-2008 הוציאה כ- 12,000-10,000 ש"ח לחודש.

חשוב לדעת, שלאחר היציאה לפנסיה ההוצאות המשפחתיות אינן פוחתות. במקום ההוצאות על הילדים שעזבו את הבית נוציא כעת כספים רבים יותר על הבריאות.

בפועל כדי שתהיה לנו קצבה חודשית בהיקף של 10,000 ש"ח עלינו לחסוך סכום של כ-2 מליון.

אז איך מגיעים לסכום הזה?

המקורות למחייה בגיל הפרישה רבים ומגוונים והם כוללים: חסכונות ופיקדונות בבנקים, תיקי ניירות ערך, נדל"ן מניב, ירושות, קצבה מקרנות פנסיה ו/או ביטוחי מנהלים וקופות גמל, פנסיה תקציבית (לעובדי מדינה), סכומים חד פעמים מביטוחי מנהלים ו/או קופות גמל ו/או קרנות השתלמות, מענקי פרישה, קצבה זקנה מביטוח לאומי.

וכעת לחישובים: כדי להגיע ל- 2 מליון שקל יש לחסוך כ-2,750 ש"ח מדי חודש במשך 35 שנים.

בחישוב זה אנו מניחים שמי שמנהל את כספינו יצליחו להשיג לנו לפחות תשואה של 3% ריאלית.

אתם בודאי שואלים את עצמכם כיצד בדיוק נצליח לחסוך 2,750 ש"ח כל חודש, אז אם אתם שכירים המרוויחים 10,000 ש"ח ברוטו בחודש, הרי שברוב המקרים אתם כבר חוסכים סכום יפה.

למעשה אם אתם חוסכים דרך ביטוח מנהלים הרי שמופקד בו יחד עם המעסיק סדר גודל של כ 20% מהמשכורת כלומר כ-2,000 ש"ח.  חלק מההפקדות מממן את עלויות הביטוחים הנילווים ודמי הניהול לכן רק כ-85% הולכים לחיסכון מה שאומר כ-1,700 ש"ח.

לאחר 35 שנה יהיה בידכם כ-1.25 מליון ש"ח שישלמו לכם 6,250 ש"ח בחודש לכל החיים. בתוספת קצבת זקנה (כיום כ-1,400 ש"ח) נגיע להכנסה חודשית של כ 7,650 ש"ח והנה אתם לא רחוקים מהמטרה.

כדי להגיע לסכומים שאנחנו רוצים לעת הפרישה, צריך להיות ממושמעים ולתכנן את מקורות המחיה שלנו.  לחלק מאיתנו יש דירה המשלמת לנו שכר דירה, לחלק יש ירושה ולחלק חסכונות בבנק.  כל אלה הם מקורות מחיה לתקופת הפרישה ויש להתחשב בהם בעת התכנון. את החלק הנותר הדרוש להשלמת הסכום יש לחסוך בעצמנו כל חודש ולא להסתפק רק בחסכונות שיש מהעבודה ומשאר המקורות.

אז איך אפשר לחסוך חכם ונכון לפנסיה?

עולם הפנסיה מציע לנו 4 אפיקי השקעה הנקראים חסכונות פנסיונים ודרכם אנו חוסכים וצוברים כספים שיאפשרו לנו לחיות בכבוד בפרישה. אלו הם קרנות פנסיה, ביטוחי מנהלים, קופות גמל וקרנות השתלמות ועל אלו נספר בפינות הייעוץ הפנסיוני הבאות.

חשוב לזכור! את החיסכון הפנסיוני חייבים לתכנן ולא לצפות שכאשר נפרוש "יהיה בסדר".


אם לאחר הקריאה נותרו לכם שאלות נוספות בנושא ייעוץ השקעות או ייעוץ פנסיוני, צרו אתנו קשר באמצעות הטופס מטה.

לפרטים נוספים מלאו את הטופס

    הרשמה ניוזלטר

    דילוג לתוכן